Engelsk kväll med engelskt väder 30 juli

Aldrig tidigare har vi övervägt så starkt att ställa in en träff som vi gjorde på onsdagsmorgonen när SMHI:s prognoser talade om kraftigt åskoväder i Nyköping precis den tid vi skulle vara i hamnen. MEN vi chansade och början på kvällen var ju toppenfin och lockade ett stort antal vackra bilar – om än inte något rekord – totalt 146 fordon blev det, varav uppskattningsvis ca 90 var engelska. MG-klubben toppade med ca 25 bilar varav en MG A och en RV8 stack ut bland MGBer och nya MGF/TF. Rolls-Royce Enthusiast Club hedrade oss med 6 bilar, bla en Silver Cloud III 1965 och Lars Nords Silver Wraith 1955 som var helt outstanding den här kvällen och tilldelades priset ”Kvällens Fordon”.  -Den här bilens förste ägare var Sir Winston Churchill som köpte den när han var 81 år gammal och ägde den till sin död tio år senare. Bilen har senare genomgått en totalrenovering som tyvärr har tagit bort alla cigarrök ur interiören, single malt whisky finns emellertid fortfarande i kristallkaraffen i  baksätets barskåp!!

Aldrig tidigare hade Hans Rainer varit speaker på en hamnträff, men med sin mikrofonvana och kunskap om brittisk fordonshistoria så trollband han publiken med sina presentationer av ett antal utvalda fordon. Honom vill vi ha fler gånger!

Aldrig tidigare har hamnen evakuerats på fordon och publik så snabbt som skedde strax före åtta då ovädret slog till. Visserligen skulle man ju kunna säga att vi bjöd på engelskt väder, men inte ens de engelska fordonsägarna uppskattade det! Endast ett fåtal bilar och ett ungefär lika stort antal sura funktionärer fanns kvar i åttatiden och då beslöt vi oss för att bryta.

Aldrig tidigare har vi ställt in lottdragningen, men det var ingen vits med den eftersom det inte var många själarna kvar i hamnen. Funktionärerna gjorde som vanligt ett superjobb och trots att alla var mer eller mindre genomsura så var det inga sura miner!