Toppendag på Påljungshage

Tänk att vi kunde pricka in absolut rätt dag för Veteransläppet. Visserligen var det kallt att åka öppet tidigt på morgonen, men med solens hjälp blev detta en fantastisk dag. Lådbilsauktionen gick över förväntan – alla bilarna såldes och vi fick in närmare 6000 kr. Veteransläppsgissningarna kostade i år 10 kr och den här aktiviteten drog in ca 2600 kr. Miniracingen, dragstern och den tredje bössan vet vi inte förrän de har blivit inlämnade till banken för räkning hur mycket de har dragit in, men totalt blir det säkerligen uppemot 20 000 kr.

På förmiddagen kunde publiken njuta vid två tillfällen av charmsjungande Singing Kidz och dagens hedersgäst Picko Troberg berättade om sitt liv på racerbanorna.

I Veteransläppet startade alla bilarna även om några hade uppenbara problem. I särklass snabbast var Björn Eriksson och hans Grålletraktor och sedan hände just ingenting förrän Kjell Gustavsson med tävlingens äldsta bil – Plymouth 1938 – drog igång och strax därefter Elof Karlsson i sin Dodge Lancer med polisens Valiant hack i hälarna.  Nyköpingshoppen Saab 95,96 och 99 kom verkligen på skam med sena placeringar.

Inne i Gallerian kunde folk prova på Miniracing i Nyköpings Modellklubbs regi och ute på torget underhöll Bike-trial klubben med hisnande uppvisningar. SMK Nyköping visade upp sin tävlingsverksamhet med såväl rallybilar som folkraceåk och dragstern Psychotic Express lockade många i publiken att provsitta mot en slant som går till Barncancerfonden. Som avslutning på dagen gjordes en uppstart av dragstern som antingen skrämde iväg folk eller fick andra att njuta av ”musiken”.