Härlig avslutningskväll i hamnen den 27e augusti

Aldrig tidigare har vi haft avslutningen så sent i augusti, men i år har hela programmet varit förskjutet en vecka – en risktagning med tanke på vädret, MEN vilken tur vi hade!! Tisdagens förfärliga höstregn förbyttes i en toppenskön sensommarkväll och eftersom temat var klubbmedlemmars fordon så kom medlemmarna ”mangrant ur huse'” och ganska snart var kajen fylld av medlemsfordon så vi tvingades att även ställa dem på gruset. Av totalt 120 inräknade fordon var uppskattningsvis 90 medlemsfordon – en del som vi inte sett tidigare och sådana som inte har varit ute tidigare i sommar – och sådana som vi har sett praktiskt taget varje onsdag.  En mysig stämning infann sig väldigt snart och jag måste personligen säga att det var en av sommarens mest lyckade träffar.  Som en liten överraskning hade vi lyckats få dit Glenn Billqvist från Lund  och hans ”Il Drago Ruggente” som vi läst om i hobbytidningarna det senaste året. Glenn har kommit över en Caproni V12:a som satt i ett flygplan som kraschade på Skavsta 1945 och den motorn har han monterat in i ett chassi från en Delage från 1930-talet och på det byggt en aluminiumkaross formad som en trettitalsracer.  Vilket dragplåster! Aldrig tidigare har vi haft en sådan flock av människor runt en bil som när Glenn skulle starta racern i åttatiden!  Tyvärr misslyckades alla tre försöken att få bilen att starta – vi fick höra en rejäl avgassmäll och ett rökmoln i alla fall! Bättre lycka på Skavsta på söndag!

Att utse Kvällens Fordon var som vanligt en mycket grannlaga uppgift, men till sist så enades vi om Gert Ericssons supernova: en Chevrolet Nova SS med V8-motor, 1964

Därmed så var 2014 års hamnsäsong över och om man skall våga sig på en sammanfattning så var den i paritet med 2013 – dvs trots en fantastisk sommar så hade vi otur med vädret på onsdagarna. Därför stannar antalet utställda fordon även i år på en ganska blygsam nivå jämfört med rekordåren. Totalt har vi haft  1854 fordon dvs ett snitt på 142 per gång – 2013 års siffror var 1768 totalt  och 136 i snitt.  Däremot tycker jag vi kan konstatera att kvalitén på träffen har ökat, vi har haft många, många överraskningar och vi har haft en utomordentligt duktig funktionärsstab. Samarbetet med kommunen gnisslade rejält inför starten och ombyggnationen har definitivt inneburit att vår verksamhet har påverkats negativt genom att vi har förlorat ca 30 av de bästa platserna och att de överdimensionerade ”stridsvagnshindren” har orsakat problem för oss att parkera fordon. Men vi har lärt oss hela sommaren hur vi skall tackla problemen och de lärdomar vi har fått ska vi nu använda oss av för att göra 2015 års hamnsäsong ännu bättre.

TACK  ALLA FÖR 2014 ÅRS HAMNSÄSONG!  TACK ALLA UTSTÄLLARE! TACK ALLA FUNKTIONÄRER! TACK ALLA SPONSORER! TACK ALL PUBLIK!