Gästabudsrunda i strålande sol

Det här var ju första året som vi körde Gästabudsrundan på Motorhistoriska Dagen och vi var litet spända på hur det skulle uppfattas – vi har ju i många år kört på Mors Dag.  Faktum är att vi blev glatt överraskade över det stora startfältet – hela 52 bilar kom till start – och glädjande nog så tog sig alla även i mål.  Premiär var det också för funktionärsbemannade frågor i syfte att stoppa fusket och jag tror nog att vi lyckades i vårt syfte, men tyvärr blev det väldigt långa köer på många ställen vilket berodde på att vi inte fick tag på tillräckligt många funktionärer. Till nästa år hoppas vi att fler medlemmar som inte skall köra rundan ställer upp och hjälper till som funktionärer – nu hade vi 14 personer som inte ens är med i sällskapet som hjälp!

Via Skavsta, Bergshammar, Tuna och Vinterhyttan kom rallydeltagarna till Jogersö där ett parkeringsprov, frågor och  fikapaus samt presentation av vår medlem Hans Rainer väntade. Därefter en sväng genom Oxelösund och Arnö till Nyköpings Hamn där prov nr 5 fick lov att utgå eftersom RC-klubbens radiostyrda bil valde att strejka!

Efter intagande av mycket smakliga smörrebröd som Daniel och Maria på Tovastugan hade fixat så skedde prisutdelningen. Etta blev Bosse o Rosemarie Johborg, Trosa MG B Roadster ’67 med 64p (av 75 möjliga), Tvåa Lennart o Birgitta Gustavsson, Norrköping med Morris Minor ’54 och 63p, Trea efter utslagsfrågan blev Torsten o Cajsa Åman på Saab Sonett III ’72 med 59p och samma poäng hade Tommy o Maria Olofsson i Buick Skylark ’67 och på femte plats placerade sig Calle o Marie-Anne Holmlund, Stavsjö A-Ford ’31 med 58 hopsamlade poäng.  Plakett för ”Längsta färdväg” fick Arne Wandin som kört sin lilla ”Humla” Renault 4 CV 19 mil från Askersund.”Äldsta fordon” körde Ulf Weitze i  den A-Ford 1930 som hans far Friedel renoverade för många, många år sedan. Till ”Charmigaste Ekipage” utsågs Sigge o Harriet Stensmar som verkligen hade tidstrogna kläder som passade i deras A-Ford från 1931. Det var glädjande många som hade ansträngt sig och klätt sig i passande kläder – det bådar gott inför den Concourse de Charme som vi skall genomföra på Flyg- och Motordagen den 25 augusti på Skavsta.  Bästa ekipage med kvinnlig förare blev Leif o Ingalilla Lundqvist i Volvo 142 ’70 på 30e plats.  Till sist lottades ett antal priser ut bland samtliga deltagare.

Resultatlista Gästabudsrundan 2013