Motorhistoriska Dagen 17.00-20.00

Den här dagen skall bli en stor manifestation för motorintresset i Nyköping! Tillsammans med SN och samtliga motorklubbar i Nyköping skall vi göra hamnen till ett eldorado för motorintresserade. Temat för dagen heter: DÅTID-NUTID-FRAMTID och då står förstås Automobilsällskapet samt MCHK och veterantraktorklubbarna för dåtiden. Tävlingsklubbarna NMS, SMK och Griparna samt Corvetteklubben står framförallt för nutiden och för framtiden står Nyköpings bilförsäljare som kommer att visa upp det allra senaste i motorteknik: gasbilar, elbilar och el-hybrider. Vi har också löfte om att världens mest avancerade elbil, den i Californien producerade Tesla Roadster kommer med minst ett ex.  Även F11Museum kommer att finnas på plats, samt Kryssarklubben med vackra båtar i hamnbassängen.   Även ombyggda bilar, streetracers, hot rods och andra entusiastfordon är välkomna att ställa ut – deltagande är helt gratis!

Under dagen blir det förstås utställningar, parader, intervjuer och publikomröstningar med SMS, vi kommer att ha levande orkester på kajkanten och musikkåren kommer att marschera och spela.

Evenemanget deltar i MHRF:s och Nostalgias tävling om bästa arrangemang under Motorhistoriska Dagen – och vi har gått till final som en av fem klubbar bland 38 arrangörer – så vi får säkert en god pressbevakning – Södermanlands Nyheter är ju medarrangör vilket borgar för såväl bra annonsering som uppföljning.