Trevlig hösttur till Norrköping 10 sept

Tord Perssons rapport:Som vanligt kunde den traditionsenliga höstträffen med NVBK -Norrköpings Veteranbilklubb-genomföras i ett underbart soligt, men lite kyligt septemberväder. För oss som åkte öppet var det tjocka skinnjackan och handskar som gällde. Totalt blev vi 14 personer fördelade på åtta bilar som anlände till NVBK:s trevliga klubbstuga där vi hälsades välkomna med kaffe och rågsiktskaka med Ingelas hemgjorda murkelpaté!!

 

Efter fikat körde vi med ett 20-tal bilar till en reserverad parkering mitt i Norrköpings gamla industrilandskap vid Motala ström. Evy Rydegård – Morrisägare och medlem i NVBK och med ett förflutet på länsstyrelsen i Nyköping – guidade oss upp och ner i trappor och på landgångar över strömmen. Evy berättade om byggnadernas gamla och nuvarande användning. För den som är intresserad av industrihistoria finns både Arbetets Museum i ”Strykjärnet” och Stadsmuseet (vad har vi i Nyköping?). Det som de flesta av oss imponerades mest av var det nya Visualiseringscenter C. Där används högmodern teknik och visar det som inte syns t ex genom 3D-föreställningar i domteatern – centrets klotformade arena. I utställningarna kan besökarna bl a utmana varandra i spelet ”mindball” eller prova virtuell kirurgi. Vi fick här en guidning i hur man på ett digitalt obduktionsbord kan undersöka en riktig,  skadad person. Tanken dök upp att det skulle vara användbart också på våra bilar. Med hjälp av en digantisk datortomograf och ett digitalt obduktionsbord skulle man hemma i garaget kunna undersöka precis allting i våra bilar!!

På eftermiddagen åkte vi på nytt till NVBK:s klubbstuga där vi bjöds på en utmärkt lunch bestående av grillad kassler, potatissallad, Ingelas specialmorötter och sist men inte minst kaffe och Ingelas hemgjorda glass – vilken fantastisk klubbmorsa hon är denna Ingela!

Ett varmt tack till NVBK och vi önskar er välkomna till Nyköping nästa år!