Trevlig Alfa-kväll, första höstaktiviteten 2 sept

Alfa Romeos traditionella märke visar Milanos röd-vita flagga och en religiös symbol med en orm som äter upp en otrogen! Men på Automobilsällskapets träff såg vi inte till några otrogna, även om en del medlemmar har preferenser för andra bilmärken också.

Det blev en mycket trevlig och intressant kväll som p g a coronarestriktionerna förlades utomhus och med säker avståndshållning. Kvällen inleddes med att italienvännen Leif Thor berättade om Alfa Romeos historia som sträcker sig 110 år tillbaka i tiden. Sedan öppnades motorhuvarna på de fyra Alfor som ställdes ut och ägarna fick berätta om deras historia och speciella teknik. Ingvar Lindqvist visade upp sina två bilar som han faktiskt nu äger för andra gången. Björn Jägerstedt berättade om hur han åkte till Sorsele för att fjällvandra och åkte hem med sin bil som hade stått 30 år i en lada! Anders Jansson hade köpt sin GTV6 färdigrenoverad och visade mycket varma känslor för sin bil. De drygt 20 medlemmarna som deltog var nöjda med kvällen ända tills det började regna, men då var faktiskt programmet redan slut.

Fr.v. Giulia Sprint GT 1965, GTV6 1986, GT 1300 Junior 1972 och Giulietta Berlina 1956

En av medlemmarna kom i en så ovanlig bil att han faktiskt stal en del av showen: Tommy Duvefelt, Flen visade upp sin BMW 600 från 1958 med 2-cyl MC-motor men eftersom den har fyra hjul så klassades som bil. Entré till främre sätet sker genom dörr i fronten och till baksätet (jo den lilla bilen är fyrsitsig) en liten dörr på höger sida. Ett mycket charmigt fordon som det bara finns ca fem av i Sverige.