En del aktivitet i klubblokalen

Den 7 maj deltog vi i en videokonferens anordnad av Arbetets Museum i Norrköping angående kommande säkerhetskrav för hantering av ångpannor. Det var fem av ”ångvagnsarbetarna” som med Anders Janssons hjälp kunde delta i konferensen med ett 70-tal deltagare från hela Sverige. Kolla på säkerhetsavstånden mellan deltagarna. Konferensen pågick mellan 13.00 och 17.00 och därefter en timmes gemensam diskussion i gruppen. Inrressant!!

FLAGGHISSNING

Den 11 maj samlades vi några medlemmar för att spela in en film om vår flagghissning vid klubben. På kommunens initiativ uppmanas föreningar att göra korta inspelningar av sina flagghissningar som sedan skall sändas på den 6 juni eftersom allt officiellt nationaldagsfirande är inställt. Vi var fem bilar representerande Tyskland, Frankrike, Italien och England som deltog och den 6 juni kommer ni att få se filmen sändas från kommunen på något vis! Vi hade tur med vädret även om det var otillbörligt kallt.

STOLSRENGÖRING

Åke Nilsson och Lennart Wärme har tagit sig för med att tvätta våra stolar i klubblokalen. Åke hade en möjlighet att låna en rengöringsapparat kostnadsfritt så de har provtvättat ca 10 stolar, men NU BEHÖVER DE HJÄLP MED ATT BÄRA UT OCH IN STOLARNA – det är väl 50 st kvar! Arbetet är helt riskfritt eftersom man kan hålla personlig distansering. Du som kan tänka dig att hjälpa till kan ringa till Åke på 070-673 42 34

NYTT VITRINSKÅP

Vi har investerat i ett nytt vitrinskåp som på sikt skall husera Mats Julérs Pocher-Rolls när den återkommer från renovering. Men fram till dess kan skåpet användas för andra utställningar, kanske av korttidskaraktär. Här kan medlemmar få ställa ut t ex modellbilar eller andra objekt (gamla kameror, bensinia, putsade mässingsdetaljer till fordon m.m.) Utställningstid 6-8veckor. Anmälan till Urban!

Tänk vad skönt det ska bli när vi kan börja använda klubblokalen igen, träffas och fika, ljuga om tekniska bravader, berätta historier och få vara som folk igen!