Viva Italia!

Vilken otroligt härlig italiensk kväll vi fick i hamnen den 24 juli – 150 fordon totalt och tusentals i publiken, bästa högsommarväder och god stämning, intressanta bilar och glada människor – una vera festa!!

Nedan: Ingvar Lindqvist visade upp sin Giulietta 1956 som han håller på och renoverar sedan en tid tillbaka. Nu var motorn körbar och spann som en italiensk katt. En rolig grej är att detta är just den första bil som Ingvar ägde i ungdomen och som han sedan sålde. ”Nu kommer den att bli kvar i familjen för all framtid”, säger Ingvar

Nedan: Göran Amnegård kom från Blaxsta med sin Maserati Bora som har en intressant tidig historia. Bilen ägdes som ny av en maffiaboss på Sicilien som sköts med fem skott i bilen. Sedan ställdes bilen undan i 40 år innan den togs fram och renoverades. Det är ovanligt att en renovering innebär lagning av kulhål.

Till Kvällens Fordon utsågs denna Maserati Sebring 1966 som var i ett fantastiskt skick och med specialkaross av italienska karossfirman Vignale. En otrolig Gran Turismo! Stolt ägare är Jan Fidjeland Stockholm. Se nedan!

Här kommer nu en serie bilder som ger besked om den härliga kvällen med 22 Alfa Romeo, 14 Fiat, 12 Lanca, 12 Ferrari och 5 Maserati, 2 Lamborghini, ett tjugotal MC varav merparten var italienska Ducati och Vespa samt ca 60 bilar av annat ursprung. Tack alla som bidrog till succén!