Ångans Dag i Mariefred den 1 juni

Planen var att åka Morgan till Mariefred, men med 11 grader och regn så föredrog vi – med ålderns rätt- att åka täckt bil. Det var tydligen många fler som tänkte som vi för antalet veteraner var ungerfär hälften så många som förra året. Däremot var det i år tre st ångvagnar som deltog – dels våran egen i nästan färdigt skick, dels Rolf Johanssons Lykamobile som är en byggsats från England och så Erling Carlsson med sin Stanley Steamer från 1906 som är i körbart skick, men som inte ville vara med till 100 %. Omröstningen om träffens finaste bil tillföll Tom och Iris Bergman med sin nyinköpta Hotchkiss från 1951 och givetvis blev även Hasse Erikssons Volvo-ambulans uppmärksammad som god tvåa i omröstningen. Tyvärr satte regnet käppar i hjulen för arrangörerna och de tillresta veteranerna, men det är sådant man får räkna med när man har utomhusevenemang av den här karaktären.

Killarna i Ångvagnskommittén hade fullt upp hela dagen med att prata med intresserad publik och det var många beundrande ord som yttrades om ångvagnen – nästa år hoppas vi kunna köra vagnen på evenemanget. Dagens hjältar i Ångvagnskommittén var ordföranden Ingemar Persson, Åke Nilsson, Lennart Wärme och Geire Wetterström – de höll ångan uppe hela dagen.

Väldigt roligt var att vår hedersmedlem Gert Ekström dök upp och hade många positiva kommentarer till hur han tyckte bygget har framskridit.