Årets hamnträffar – otur med vädret!

Visst är det märkligt att när vi har haft det bästa sommarvädret på år och dag så har SMHI troligen glömt bort onsdagarna för vi har inte haft ens så bra väder som ”skitsommaren” 2012. Vid två tillfällen (första kvällen och franska kvällen) var det katastrof med färre än 30 utställare och vid flera onsdagar har det regnat tidigare på dagen vilket skrämt bort litet mer långväga besökare. Publikantalet har vi dock på känn att det ligger ungefär som tidigare år, kanske runt 40 000 personer.

Totalt har vi i år tagit emot 1769 på de 13 kvällar vi har haft öppet (minskat med en från förra året) vilket ger ett snitt på 136 fordon/kväll mot förra årets 154 fordon/kväll.

Vi introducerade ett nytt tema i år: Tunga Kvällen – och den föll så väl ut att vi kör den nästa år också – några större förändringar i övrigt blir det säkerligen inte, men kommittén skall först utvärdera året innan vi kommer med några besked.

I år har vi haft mer musikunderhållning än någonsin tidigare alltifrån moppebandet Uncle Sid på MC-kvällen, Duo Widlund som spelade country på jänkarkvällen, säckpipor på topless, Sven Jerrings britpop på engelska kvällen och Brassox som spelade skön, avspänd brunnsmusik på avslutningskvällen.

För första gången har vi gjort ett par enkäter för att utröna varifrån våra utställare kommer och det visade sig att ca 75% faktiskt kommer från andra kommuner än Nyköping-Oxelösund. Hela sammanställningen kan du se genom att klicka på länken nedan.

Sammanställning av Besöksenkät i Nyköpings Hamn Enkät på Onsdagskvällarna den 17e och 31a juli 2013