Lyckat sensommarrally till Forsvik

För fjärde året i rad arrangerade Thorsten Olsson och Urban Nyblom ett litet längre sensommarrally för Automobilsällskapets medlemmar. I år var målet Forsviks Bruk utanför Karlsborg vilket innebar en resa på ca 20 mil. Rallyt startade på fredag den 9 augusti med att alla körde efter en roadbook med diverse kluriga frågor. Färden gick från Jönåker via Åby, Stäringe, Vingåker, Zinkgruvan på småvägar som fick mycket beröm av deltagarna. 13 bilar deltog i år, vilket är rekord. Första stopp gjorde vi på Vätternterassen där vi åt en gemensam lunch och sedan i kortege de sista fyra milen till Forsvik där vi installerade oss på det välskötta och mysiga vandrarhemmet. På kvällen middag på Forsvik Mat & Café med prisutdelning och trevligt umgänge.

Förstapristagare blev Ola och Marie Löfgren med Torsten och Cajsa Åman på andraplats och Åke och Maud Karlsson på tredje.  Hederspris fick Ingvar Lindqvist som hade full pott på Bilquizzet och dessutom gjorde en stor prestation genom att köra rallyt utan kartläsare!

På lördagen deltog vi i Veteranfordonsutställningen vid Forsviks Bruk där vi fick en egen parkering. Det var en trivsam tillställning med en sympatisk dragspelare som underhöll hela dagen och ca 150 fordon deltog. En publikomröstning genomfördes och till vår stora glädje så röstade de flesta på Hasse och Elisabet Ericssons volvoambulans så en märkbart rörd Hasse fick hämta stor buckla och sedan köra kortege genom samhället. Efter besök på Karlsborgs Fästning firade vi på Idas Brygga i Karlsborg med middag.  Söndag bjöd på risigt väder och hemfärden blev en riktigt blöt historia, men jag tror att alla var stornöjda med utflykten ändå.