Ångvagnen visades på kulturarvsmuséet Stadsvakten
Lördagen den 23 september var Ångvagnssektionen inbjuden till det nyöppnade muséet i Källanders gamla lokaler mitt i Nyköping. Vagnen visades på muséet både lördag och söndag och väckte berättigat intresse och beundran av en stor publik. På lördagen höll Olof Wallén och Urban Nyblom ett föredrag om vagnen och om Norbergs liv för en publik på drygt sextio personer, varav ett tjugotal var medlemmar i vår förening – mycket roligt!
Ångvagnsträff den 2-3 september på Skavsta
Sveriges första träff för ångdrivna landsvägsfordon genomfördes på Skavsta lördagen den 2 sept. Vi fick inte ihop alla ångvagnar/-bilar, men i alla fall två körbara (en Mobile från 1901 och en Stanley Steamer från 1906) och en Lykamobile byggsats samt vår egen Norbergska ångvagnen. Från Örnsköldsvik och Sundsvall kom Gunnar Modig, Sven Östensson och Lasse Stattin, från Kävlinge kom Tomas Pålsson, från Stockholm kom Erling och Annika Carlsson och från Norrköping Rolf Johansson.
Under eftermiddagen diskuterades och besiktigades det och så genomfördes flera körningar med Erlings Stanley och med Tomas Mobile. Det var ett trevligt pysande både här och där på området och det var anmärkningsvärt så fint ångvagnarna gick.
Efter intagande av en landgång och öl i matsalen visades bilder och berättades det av Erling Carlsson, Gunnar Modig, Rolf Johansson och vår egen Olof Wallén som berättade Norbergs fantastiska historia.
Delvis ny styrelse för ångvagnsprojektet Vid årsmötet på Skavsta den 19 mars valdes Åke Nilsson in i styrelsen efter Gunnar Eriksson som valt att utträda. Ny i styrelsen är även Geire Wetterström som valdes som suppleant. Vår kassör Rojne Pettersson valdes om för en ny period av två år och Georg Ferry valds som suppleant på ett år. Så här ser nya styrelsen ut (Georg Ferry saknas)
Ingenjörerna håller ångan uppe i Bara
Ångvagnen befinner sig sedan början av januari i en uppvärmd verkstadslokal i Bara Industriområde där ”Ingenjörstruppen” arbetar varje tisdag och torsdag – nu händer det saker! Hittills har de koncentrerat arbetet på framvagnens styranordning och på bilderna kan du se styrbågarna på plats. Att det är ett precisionsarbete förstår man när man hör att det 15,89 CC mellan styrkuggarna! Att det är ett vackert arbete det förstår t o m redaktören!
Den 2 mars påbörjades arbetet med bakvagnen och kraftöverföringen – det finns två varianter som arbetslaget har att ta ställning till. Dessutom ser vi att kuskbocken och fjädringen har utsatts för ett kraftigt hållfasthetsprov i form av Olof Wallén och Lennart Wärme!!