Succé för mörkerrundan

ladda ned

Janne och Gunilla Malmqvist har en förmåga att hitta på roliga saker. Onsdagen den 15e februari var det premiär för deras senaste påhitt – Mörkerrundan. Inte trodde då jag att det skulle locka 11 tävlande ekipage med 25 tävlingspigga människor redan första året, men det var precis så många som kom till klubblokalen och gav sig ut med karta och ficklampa på delvis okända vägar, fyra med riktiga veteranbilar, varav två från Norrköping. OCH alla elva kom tillbaka!! Sedan vidtog ett intensivt klurande för att få ordning på de tio bokstäver de hade samlat ihop från kontrollerna – OCH faktiskt: hela nio lag fick ut ordet ”Hjorthagen”. Till sist avgjorde utslagsfrågan i vilken ordning priserna delades ut – en viss munterhet – och spelad misstänksamhet – spred sig i lokalen när det visade sig att Janne och Gunillas f.d. grannar från Brandholmen var det ekipage som vann!!! Dessutom hade de redan påbörjat en läcker segermiddag med medhavda räkbomber och vin!!! Jo, jo!

DSCF5046

En extra eloge till Anders Hög och Cina Kjellander för insatsen att i sin Fiat 1100 från 1949 utan värme och med gulaktig belysning först köra  från Norrköping och sedan ge sig ut på helt okända vägar.  Tänk vad bra det kan gå med dubbla kalsonger och friskt mod!

DSCF5032

DSCF5035

DSCF5037

DSCF5042

ladda ned (5)

ladda ned (6)

ladda ned (7)

ladda ned (8)

Avslutningsvis kan sägas att alla hade en mycket trevlig kväll såväl de som kämpade i mörkret som de som föredrog lugnet och kaffet i klubblokalen och det är faktiskt läge för en repris nästa år!! OCH, kan ni tänka er,  Janne upplyste oss om att han redan har planerat för nästa Mörker!!