Premiärkväll med Alvistema 5 sept

DSCF8271

Oj, vilken trevlig kväll vi hade premiärkvällen för höstprogrammet. Temat var den engelska bilen Alvis – och vilken glädje att ha så många bilar av det exklusiva märket i vår klubb. Vi har ju fått ”Alvisfamiljen” Henrysson i Åby som nya medlemmar och tillsammans med Hans Rainer hade de fått ihop tre representanter för Alvis från David Henryssons  Alvis Firefly 1933, via Hans Rainers Alvis TA14 Drophead 1948 till Hans Christiansens Alvis TD21 1965 – en fantastiskt trevlig presentation av Alvis historia som sträcker sig från 1920 till 1967.

Vi började med fika och sedan gick vi ut till bilarna och fick lyssna på deras gång (=sång) och prata med respektive ägare – intressant och trevligt.

DSCF8268

DSCF8270DSCF8265DSCF8272DSCF8266

Efter utomhusvisningen drog vi oss in i hörsalen och fick oss till livs först en mysig film med Hans Rainers TA14 på slingriga sörmlandsvägar. Därefter tog Hans till orda och presenterade en mycket proffsig bild- och kommentarsexpose över Alvis’ historia – mycket intressant för oss som hade en något diffus bild av detta. T ex visste nog ingen att Alvis under en tid ägde Hägglunds i Örnsköldsvik! Eller att vissa tidiga modeller hade gaspedalen i mitten, vilket kan orsaka problem i dagens trafik! Programmet avslutades med frågor till de närvarande Alvisägarna hur det är att äga en sådan, samt vad det kostar. På sista bilden gottar sig ordförandens hustru åt den fina 60-talsalvisen – MEN när vi hört om kostnadsnivån (och sett reklambilder till vilka Alvis vände sig när det begav sig) förstod vi att en Alvis inte passar in på radhusgatan!!! Drygt 35  medlemmar hade dykt upp och fick en otroligt bra pedagogisk uppdatering i ämnet Alvis –  en bra start på inomhussäsongen.