Höstyra med MOTOR, MAT och MUSIK på Pål Jungs Hage

I år blir det en bredare inriktning, med även MAT som attraktion. Tyvärr så kommer vi inte att ha någon föredragshållare i år – vi hade långt framskriden överenskommelse med Björn Waldegård som trodde att han skulle klara av det mellan sina cancerbehandlingar,MEN tillsist hade han så mycket metastaser i kroppen att livet flydde honom.

Evenemanget pågår 10-15 och vi räknar med mycket stor publik – OCH givetvis hoppas vi att så många medlemmar som möjligt ställer ut så många som möjligt av sina klenoder – ingen årsmodellsgräns, men givetvis skall fordonen vara i gott skick och visningsförberedda, dvs i förekommande fall välpolerade och med tydlig faktaskylt. Vi kommer att välja ut några fordon för presentation av samma typ som i hamnen under sommaren och dessutom kommer det att bli en Mustangparad med representanter för alla de generationsvarianter som har tillverkats under 50 år.  Ett hett dragplåster är Jens Madsen, bilbyggare från Mora som kommer med sin eleganta ”Vintage Rod -32” på en unik transportbil, en -47 Ford COE som ursprungligen byggdes för att visa Caterpillars nya mindre modeller på 40-talet.

Vi samarbetar som vanligt med andra klubbar och i år är det Classic Mustang Club, Iron Horse, MCHK, NMS, SMK Nyköping och Nyköpings Modellklubb som finns med.  Dessutom har vi ett lösare samarbete med killarna i A-traktorklubben samt Custombyggarna i Vrena. Alla typer av fordon är välkomna – utan årsmodellsgräns.

För musiken kommer i första hand Top Cats att svara och i samband därmed går det utmärkt att ta en svängom på den uppbyggda dansbanan.