Gästabudsrundan slutade med lokal seger

I ett osannolikt vackert försommarväder arrangerades  årets Gästabudsrunda, som nog får gå till historien som en av de största rundorna vi genomfört med totalt 61 startande. Prick 10.01 flaggades första bil iväg från Nyköpingshus och sedan följde samtliga med 1 minuts mellanrum. Det var rena folkfesten vid Nyköpingshus med stor publik som sett annonserna i tidningen – trevligt!

Efter ca 60 km rallyslinga lagd av rallyrävarna Torsten Åman och Anders Olvén gick samtliga i mål vid Stenbro Gästgiveri där Fredrik Ballago med personal servade oss med ”rallymackor” och dricka i det törstframkallande sommarvädret.

När alla resultat räknats samman framkom det att segern tillföll ett lokalt ekipage, nämligen Roland och Gro Blixt som körde en Chrysler Imperial, 1960 (deras andra seger på tre starter!!). De skrapade ihop 59 av 80 möjliga poäng. Tvåa kom våra trogna supportrar från NVBK: Gunnar o Annelie Skoog som idag körde en Saab 96, 1963 med fantastisk fin sång i maskineriet – 55 poäng fick de ihop. Trea skulle Ingmar Jonsson, Norrköping i en MG F 1999 ha blivit, men eftersom de inte fanns kvar vid prisutdelningen så tillföll tredje priset Göran och Helen ”Bakelsen” Millving som idag körde MG A 1958 och fick ihop 54 poäng.

Dessutom tillföll Charmpriset paret Millving och plakett för Längsta färdväg fick Annica Raap/R Lagerbeck som körde 17 mil på egna hjul till Gästabudet! Äldsta fordon blev Rune Larssons MC Super X med tillverkningsåret 1926 – strax efter kom Åke Dalsbro från Örebro med sin Studebaker , 1929 – en riktig överraskning som beundrades av alla.

Fullständig resultatlista och svaren på tipsfrågorna ser ni under rubriken ”Gästabudsrundan” här på hemsidan.

Ett stort tack till alla funktionärer som hjälpte till på ett föredömligt sätt, till Fredrik Ballago med personal på Stenbrogården och till alla våra sponsorer på prissidan: Svenska Kulturpärlor, Lars Carlsson (målare), Sture Sparrner (slöjdare), ICA Maxi och OK Brandkärr.

Men framförallt ett stort tack till alla er som kom från när och fjärran och bidrog till att årets Gästabudsrunda blev till en succé. Väl mött nästa år!