Läcker engelsk blandning på temakvällen den 26 juli

Så här glada blev Kristin och Sören Sköld från Strängnäs när deras Morris Minor Traveller utsågs till Kvällens Fordon på engelska temakvällen
Träinläggningarna gör den lilla bilen till en engelsk woodie, ett begrepp som myntades i USA när man använde trä i st f plåt som var bristvara efter kriget. En oerhört välrenoverad bil med massor av charm.
Kvällens Överraskning var denna Alvis TB21, 1952 som kom från Norrköping med sin ägare Ronny Henrysson, Sveriges Mr Alvis.

Den engelska temakvällen bjöd på en mycket läcker mix av bilar från den brittiska guldåldern för bilindustrin med allt från en trehjulig Reliant till en pampig Rolls Royce. Från en Morris Cowley från 1925 till splitternya McLaren. Totalt 150 bilar gästade hamnen och uppskattningsvis 115 av dem var temafordon. Dessutom kom ett 15-tal tvåhjulingar – bästa kvällen hittills i år. Och vädret bjöd in en stor publik. En härlig kväll i hamnen m a o.

En mycket ovanlig Ford Consul från 1953 kom från Vingåker och det var Göran Abrahamsson som var chaufför. Bilen låg på 50-talet i segmentet mellan Ford Anglia och Ford Zephyr.
Oj så engelskt! Austin A30 1956. Vår medlem Mäggie Eriksson i Mölnbo är lycklig ägare.
Vår eminente speaker för kvällen – Hans Rainer, Oxelösund – kom i denna Alvis TA14 från 1948
Denna läckra lilla cabriolet är en MG Midget av 1964 års modell. Lars Claesson kom med den från Dalstorp. Bilen såldes i Sverige 1964 och Lars har ägt den i drygt 10 år.
En engelsk kväll blir det många klassiska sportbilar, som t ex denna underbara Austin Healey 3000 Mk II, årsmodell 1962. Ägd av Börje Engvall, Vendelsö. Bilen importerades och registrerades i maj i år.
Också en Austin Healey, men den här modellen heter 100 från 1954- hör hemma i Oxelösund. Har bara 3 ägare sedan ny och mätarställningen är bara 262 mil.
Ingen engelskkväll utan en Morgan. Det här är en Plus 8 av årsmodell 1986 – ägare Kjell Westerberg, Nyköping
En TVR Griffith 1997 från Nynäshamn – ägare Totte Malmberg
En av två McLaren som gästade oss.
Rolls-Royce Silver Cloud III 1987 – svensksåld, endast 7000 mil. Karl Ralph Gustafsson i Älta har ägt bilen i 18 år
Jaguarer fanns förstås också på plats
Kvällens kanske ovanligaste fordon en trehjulig Reliant Rialto Estate 1998, ägd av Tommy Duvefelt, Gnesta – storsamlare av roliga små bilar.
Och så var också Curt på plats med sina stationära motorer. Vilket ljud!!!