Årsmöte med gammal styrelse

Nygamla styrelsen för 2021 – alla ledamöter omvalda. Fr v Thorsten Olsson, Monica Olsson, Anders Jansson, Björn Lindeberg, Elisabeth Granath, Åsa Sjölund, Per Sjölund, Leif Thor, Urban Nyblom

Närmare 40 medlemmar kom till årsmötet den 15 augusti som dock var uppskjutet ett halvår p g a pandemin. Det var tänkt att hållas utomhus, men vinden var så stark att vi var rädda att styrelsen skulle hamna i blåsväder. Inomhus gick det bra genom att sitta på varannan stol och såväl revisorer som stämman godkände det arbete som styrelsen hade lagt ned för 2020. Samtliga ledamöter omvaldes (vilket bra jobb av valberedarna) och endast ett nyval skedde som valberedare: Kattiz Karlenius efterträder Eva Marie Lindqvist.

Efter själva årsmötesförhandlingarna utsågs Thorsten Olsson till Hedersmedlem efter alla år han har varit i frontlinjen vad gäller det mesta inom föreningen – som klubbmästare, sekreterare och aktiv med hamnträffarna samt alltid ett stöd och sidekick till ordföranden. Även om sjukdom förhindrar Thorsten att vara på topp så deltar han även fortsatt som styrelsemedlem under 2021.

Blomsterkvastar fick även Monica Olsson (Kassör) och Elisabeth Granath (sekreterare) för gedigna arbeten för föreningen.

På årsmötet delas också alltid ut vandringspriset för bästa renovering under föregående år, dvs 2020. Liksom tidigare år delas priset även i år mellan två duktiga renoverare, nämligen t.v. Ingvar Lindqvist som har renoverat en Alfa Romeo Giulietta Berlina 1956 och Hans Bergentoft som har renoverat en bil som har ägt i 50 år: en Ford Prefect 1949. De här båda herrarna ligger inte på latsidan vad gäller renoveringar: För Ingvar är det här tredje gången han får låna vandringspriset och för Hans är det andra gången. Här nedan ses deras bilar.

När vi hade kommit så här långt med stämman så vidtog firande av att det är fem år sedan vi flyttade in i klubblokalen på Skavsta. P g a pandemin så blev det ingen stor fest, men vi mumsade i alla fall på smörgåstårta och drack bubbel och kunde titta på ett bildspel från de fem åren. Ni som inte såg det får möjlighet när vi kör igång träffarna fram i höst. En stor eloge till Helena Thor, Åsa Sjölund och Sonja Nyblom som skötte utskänkningen av tårtbitar och dricka på ett coronasäkert sätt.

Tack Anders för alla fina bilder du tog under årsmötet (utom den här för den tog UN)