Äntligen kom sommaren till Hamnen och alla nedcabbade bilar

Vi har verkligen väntat på den perfekta sommarkvällen – OCH den 10e juli (Tema: Cabbar) kom den. Inget regnhot, härlig temperatur till sent på kvällen, massor av människor som strosade bland bilarna. OCH årsrekord betr. antalet fordon: 224 st, varav säkerligen 180 var bilar utan tak, dvs cabbar – en härlig blandning av europeiskt och amerikanskt, stort och smått, gammalt och nytt. 6-7 st var MC.

Åkerbergs Trafik och Bilcenter i Nyköping var sponsorer och de bidrog med fina priser till utställarna. Givetvis fanns också Vaccinkliniken på plats som bidrog med populärt presentkort på vaccinering mot TBE.

Kvällens Fordon blev en klubbkändis, nämligen Anders o Abbe Jansson med sin Morris Cowley 1925 – kvällen klart äldsta fordon. Till segern bidrog också att de hade klätt upp sig i tidsenliga kläder.

Sceptre, glasfiberbygge från USA med influenser från många klassiska bilar – enda i Norden.

Triumph Stag med V8, varav halva användes i de första Saab 99

Volvo P1900 – en av 67 byggda, de flesta gick till USA

Svenskbyggd sportvagn – Indigo 3000 – byggd av JösseCar i Arvika – en härlig sportvagn baserad på Volvokomponenter, men banken trodde inte på projektet utan lät det gå i konkurs när endast 47 bilar hade tillverkats.


”En katt bland hermelinerna” eller ”Hur sjutton kom den här in?” Men ett härligt bygge får man erkänna!

Vinnare av Nostalgias presentkort blev Classe Eriksson

Staffan o Britt Lundberg, Södertälje kom till hamnen för att hämta sitt vandringspris från Gästabudsrundan som de vann i sin BMW 327 från 1939