Ångvagnen

Delvis ny styrelse för ångvagnsprojektet   Vid årsmötet på Skavsta den 19 mars valdes Åke Nilsson in i styrelsen efter Gunnar Eriksson som valt att utträda. Ny i styrelsen är även Geire Wetterström som valdes som suppleant. Vår kassör Rojne Pettersson valdes om för en ny period av två år och Georg Ferry valds som suppleant på ett år. Så här ser nya styrelsen ut (Georg Ferry saknas)DSCF5109

 

 

Ingenjörerna håller ångan uppe i Bara

Ångvagnen befinner sig sedan början av januari i en uppvärmd verkstadslokal i Bara Industriområde där ”Ingenjörstruppen” arbetar varje tisdag och torsdag – nu händer det saker! Hittills har de koncentrerat arbetet på framvagnens styranordning och på bilderna kan du se styrbågarna på plats. Att det är ett precisionsarbete förstår man när man hör att det 15,89 CC mellan styrkuggarna! Att det är ett vackert arbete det förstår t o m redaktören!

DSC_0111 (3)

DSC04453

DSC04451

Den 2 mars påbörjades arbetet med bakvagnen och kraftöverföringen – det finns två varianter som arbetslaget har att ta ställning till. Dessutom ser vi att kuskbocken och fjädringen har utsatts för ett kraftigt hållfasthetsprov i form av Olof Wallén och Lennart Wärme!!

ladda ned (4)

ladda ned (3)

ladda ned (11)

ladda ned (10)ladda ned (9)

Kommentarer inaktiverade.