Äntligen kom sommaren till Hamnen och alla nedcabbade bilar

Vi har verkligen väntat på den perfekta sommarkvällen – OCH den 10e juli (Tema: Cabbar) kom den. Inget regnhot, härlig temperatur till sent på kvällen, massor av människor som strosade bland bilarna. OCH årsrekord betr. antalet fordon: 224 st, varav säkerligen 180 var bilar utan tak, dvs cabbar – en härlig blandning av europeiskt och amerikanskt, stort och smått, gammalt och nytt. 6-7 st var MC.

Åkerbergs Trafik och Bilcenter i Nyköping var sponsorer och de bidrog med fina priser till utställarna. Givetvis fanns också Vaccinkliniken på plats som bidrog med populärt presentkort på vaccinering mot TBE.

Kvällens Fordon blev en klubbkändis, nämligen Anders o Abbe Jansson med sin Morris Cowley 1925 – kvällen klart äldsta fordon. Till segern bidrog också att de hade klätt upp sig i tidsenliga kläder.

Sceptre, glasfiberbygge från USA med influenser från många klassiska bilar – enda i Norden.

Triumph Stag med V8, varav halva användes i de första Saab 99

Volvo P1900 – en av 67 byggda, de flesta gick till USA

Svenskbyggd sportvagn – Indigo 3000 – byggd av JösseCar i Arvika – en härlig sportvagn baserad på Volvokomponenter, men banken trodde inte på projektet utan lät det gå i konkurs när endast 47 bilar hade tillverkats.


”En katt bland hermelinerna” eller ”Hur sjutton kom den här in?” Men ett härligt bygge får man erkänna!

Vinnare av Nostalgias presentkort blev Classe Eriksson

Staffan o Britt Lundberg, Södertälje kom till hamnen för att hämta sitt vandringspris från Gästabudsrundan som de vann i sin BMW 327 från 1939

4th of July-stämning den 3e juli

Massor av amerikanska bilar. Ca 35 Mustanger. 156 fordon totalt. Stor publik-tillströmning. Skaplig sommarvärme. Fantastisk musik av ”Why Not Country”. God stämning. Vad mer kan man begära av en US-temakväll?

Till paraden var det oerhört svårt att välja ut lämpliga bilar, men till slut blev det en Ford Thunderbird 1956, en Dodge Dart, en Willys 19?? och en Chevrolet Bel Air 1955

Kvällens Fordon blev en Buick Le Sabre 1967 körd av Marjo och Tomas från Nyköping

Våt filt över franska kvällen

Nog är det själva den att SMHI inte kan vara på vår sida i år. Säkert skulle det ha varit minst det dubbla antalet fordon om inte vädergudarna i Norrköping (det är väl där de finns?) hade ställt till det. 30 fordon blev det vilket förstås är ett riktigt bottennapp- av dessa var 16 franska med Citroën i topp med sju bilar. I perspektiv så är det roligt att vi ändå hade väldigt trevliga och roliga bilar – och riktigt långväga dessutom: en Renault CV4 från Kalmar, en Peugeot 203 1954 från Vimmerby och mest långväga ifrån kom en Citroën SM 1972 från Trollhättan, rattad av Bengt Dahlberg som också fick plaketten Kvällens Fordon. Jätteduktigt också av Barret att åka till träffen med sin B11 trots att regnet vräkte ner i Norrköping (där fick dom – vädergudarna på SMHI)

Simca Aronde 1961 – året efter det att ANA hade släppt märket till Philipssons. Men årsmodellerna 1954 till 1960 byggdes i Nyköpingsfabriken – 10 000 st!
Citroën Dyane – bilen som skulle modernisera och efterträda 2cv. Men så blev det inte – 2 cv överlevde Dyane med många år.
Renault 6 ser man inte varje dag
Klubbens 2 cv som var till salu lockade många intresserade, och högsta budet hamnade på 45 000 vilket vi tycker närmar sig det pris som vi har tänkt oss. Vi låter budgivningen vara öppen till den 10 juli om det är fler som vill vara med och bjuda.


En av de sist tillverkade Citroën 2cv – en 90 års modell tillverkad i Portugal. Totalt tillverkades drygt 5,5 miljoner i Frankrike och Portugal.

Givetvis får även bilar tillverkade i andra länder plats på tematräffarna – här ett par läckra amerikanska plåtcabbar – så imponerande!