Nygammal styrelse vald i Automobilsällskapets Ångvagnssektion

Den 16 mars genomfördes årsmöte i Ångvagnssektionen och alla i styrelsen omvaldes – alltså ett mycket odramatiskt årsmöte. Här ses den nygamla styrelsen utom Olof Wallén som fanns på annan plats i lokalen vid fotograferingen.

Fr v Lennart Wärme, Geire Wetterström, Urban Nyblom, Åke Nilsson, Rojne Pettersson och ordföranden Ingemar Persson Saknas: Olof Wallén

VÄLBESÖKT SAROLEA-KVÄLL 6/3

Temakvällen om det belgiska MC-märket Sarolea lockade 54 personer till klubblokalen – vi hade bjudit in MCHK Sörmland och det var roligt att så många hörsammade inbjudan. Kvällens föreläsare var Leif Wahlström och Hasse Bergentoft – båda sarolearenoverare och vi fick en ordentlig redovisning av historien om det belgiska MC-märket som startades på 1890-talet av Josef Sarolea och blev Europas största tillverkare med som mest 6000 anställda. På 1970-talet blev konkurrensen från japanska tillverkare för stor och företaget gick i konkurs.

Leif och Hasse berättade också om vedermödorna med att renovera sina cyklar och Leif hade en omfattande bilddokumentation. Dessutom hade de två MC på plats: Leifs färdigrenoverade som han fick renoveringsutmärkelsen för och Hasses som är ungefär halvvägs i renoveringen. Publiken fick förstås känna på grejerna och ställa nyfikna frågor. Med andra ord en mycket lyckad kväll som Leif och Hasse skall ha all heder av att ha ordnat för oss.

MÖRKERRUNDAN den 20 feb

Janne o Gunilla, våra trogna rundefixare, hade som vanligt lovat tuffa förhållanden med snö, is och beckmörker och visst såg det ut att kunna bli så några dagar innan rundan. MEN inte i år heller – snarare dammiga vårvägar, +5 grader och ett fantastiskt fullmånesken guidade de 17 ekipagen runt slingan på 5,5 mil. Speciellt glädjande var att i år startade åtta bilar med veteranstatus – även om hälften av dem inte var i det skicket att de hade vunnit någon Concour. Coolast av alla var Anders J-zon som stilade med att åka nedcabbat – vi var beredda att få lyfta ur en stelfrusen Anders vid målgång, MEN han borstade bara frosten ur näsborrarna och kom in i värmen i klubblokalen. Där kunde de uppspelta rundedeltagarna smaska i sig korvgubbens läckra varmkorvar – 60 slangar gick åt!

Bästa resultat med hjälp av utslagsfrågan uppnådde Tord Vejdal och Anna Ulf med sin vildmarksutrustade 4-hjulsdrivna Fiat Uno, Åke och Kerstin Nilsson kom på andra och Anders o Mia Olvén på tredje plats.