Ordföranden fyllde 70

DSC_0013 (10)

Söndagen den 15 oktober fyllde vår ordförande Urban Nyblom 70 år och detta med en hejdundrande fest i klubblokalen på Skavsta. Han ville inte ha några presenter utan uppmanade alla 75 inbjudna att sätta in en valfri summa pengar på Barncancerfonden – han hoppades på ett totalbelopp på 10 000 kr. Just nu är totalbeloppet uppe i över 16 000 kr – helt fantastiskt! Många som läste artikeln om honom under Personligt i lördags-SN förra veckan har också hörsammat inbjudan att delta i insamlingen.  OM du/ni också skulle vilja vara med och kanske hjälpa till att få upp totalsumman i 20 000 kr så gör ni så här: Gå in på barncancerfonden.se/egeninsamling Skriv urban70 i textrutan! Klicka sedan på den blå texten URBAN70 så kommer den sidan upp där du kan göra en insättning. Du kan vara anonym eller skriva ditt namn – beloppet du skänker kan ingen läsa!

DSC_0089 (12)

Stort intresse för Thors Buss den 18 okt

Sexetten002Thorbuss märke

Ivan Thor startade sitt bussföretag i Nyköping och Oxelösund 1921 med persontransporter mellan de båda orterna. I Oxelösund byggdes ett bussgarage som fortfarande finns kvar! Företaget hade inte bara linjetrafik i sin verksamhet utan bestod av flera grenar, t ex resebyrå som arrangerade resor ut i Europa, karosstillverkning i Åby mm

På kvällen den 18 oktober gästades vi av Clas Thor från Örebro som berättade och visade intressanta bilder om farfar Ivan Thors pionjärföretag. Företaget existerade mellan 1921 och 1969.   Bland de drygt 50 åhörarna  fanns en f.d. busschaufför från Nyköping som jobbade på företaget från 1957 och som kunde inflika och berätta episoder utifrån sitt arbete.  Clas har  under hösten publicerat en bok om Thors Buss och den hade en strykande åtgång och då föredraget gjort ett starkt intryck på de närvarande så fortsatte diskussionerna långt efteråt. Det gjorde att Clas fick inta sitt fika först när besökarna släppte taget om honom i 21-tiden.

Med andra ord: ”En hellyckad kväll”

IMG_0161IMG_0162

 

Bakluckeloppis vid klubblokalen 1 okt

Vilken tur med vädret! Detta bidrog säkert till att det blev 11 stycken säljare på bakluckeloppisen – och vi uppskattar antalet köpare till ca 60 st under dagen. Givetvis är inte det viktiga att sälja av allting man har med sig i bakluckan eller på kärran utan prio ett är förstås att umgås och att prata bil under några timmar. Trevligt att vi hade folk såväl från Flen som Norrköping och trivselfaktorn var faktiskt i topp hela dagen.

DSCF5535

DSC_2306DSC_2314IMG_0096

Tuffe Sven Östensson åkte förstås öppet i sin härliga Westfield – det är riktigt krut i både bilen och gubben! Dagens överraskning blev det när Håkan Lundstedt, Jönåker dök upp med sin nyrenoverade Lincoln Continental 1948. Håkan påbörjade renoveringen redan 2009, men p g a att kroppen har storstrejkat ett flertal gånger så har renoveringen dragit ut på tiden. Men det var en märkbart lycklig renoverare som stolt visade upp pärlan i söndags.

IMG_0107IMG_0105IMG_01071

« Äldre artiklar